Usein kysytyt kysymykset
K: Sattuuko se? V: Neula on todella ohut, ihon läpäisy voi tuntua hieman, mutta koetan olla niin nopea ja taitava, ettet huomaa juuri muuta kuin mahdollisesti oudon akupunktiotuntemuksen (valuva, sähköinen tms.) kun neula tavoittaa akupunktiopisteen kanavalla. Jos pistäminen pelottaa kovasti, niin laitetaan kokeeksi yksi ja katsotaan miten reagoit. Voin myös lämmittää akupunktiopisteitä moksasikarilla ja käsitellä kudoksia guasha-kivellä, kunnes tuntuu mukavalta ottaa lisääkin neuloja. Neula on tehokkain väline osaavissa käsissä.
K: Minkäikäiset voivat käydä akupunktiossa? V: En hoida suoralla neula-akupunktiolla lapsia, heille mieluummin esim. vauvahierontaa tai vyöhyketerapiaa, imeväiset voivat kyllä tulla mukaan hoitolaan. Yläikärajaa ei ole, elimistön toimintoja voi tukea ja vahvistaa akupunktiolla kaikenikäisillä, toki hoidon vaikuttavuus on pitkäaikaisissa, kroonistuneissa tiloissa vähemmän havaittava kuin esim. nuoremmilla tai akuuteimmissa vaivoissa.
K: Kuinka usein voi tai pitäisi käydä akupunktiohoidossa? V: Riippuu tilanteesta. Jos olet esim. synnyttämässä, voit pyytää neuloja useita kertoja avautumisvaiheen aikana. Jos kärsit esim. nivelkivusta, jäykistä niska-hartiaseudun lihaksista tai muista tuki-ja liikuntaelimistön vaivoista, voidaan kokeilla tahtia hoito-per-viikko vaikkapa kolme kertaa ja siirtyä sitten ylläpitotahtiin esim. kerran kuukaudessa. Jos olet todella onnekas, vaiva häipyy kerralla eikä palaa, tosin tällöin olet todennäköisesti tehnyt muitakin muutoksia arkiseen aherrukseen, jotka edesauttavat tilanteesi kohenemista.